Windows skolen nr. 1

Niveau: 1, af Michael Maardt, 02.06.2010, tid: 9:11

Jeg har tænkt mig at lave et undervisningsforløb om styresystemet Windows, filhåndtering mv. Hvordan finder du dine filer, dine dokumenter, hvordan sletter du dine filer. Hvad er forskel på drev, disk, usb sticks osv.

Hvis du har et specifikt problem, som du vil have løst her og nu, så er disse videoer ikke for dig.

Jeg har tænkt mig at gennemgå forskellige programmer, og jeg vil vise, hvordan man betjener dem både med mus og med tastatur. Jeg har jo i mange år interesseret mig for, hvordan man bruger tastaturet i forskellige programmer for at beskytte min krop, og det er lykkedes og min krop har det ok.

Men inden jeg får lavet alle disse videoer, vil jeg lige vise dig, at jeg engang skrev et hæfte, der hedder Flygt fra Musefælden, og hele teksten findes som websider og i øvrigt også som PDF fil.

Jeg vil forsøge at give dig viden og information, så du selv er i stand til at løse dine egne problemer. Der er ofte to forskellige måder at undervise på:

  1. Jeg har et konkret problem, fortæl mig, hvordan jeg løser det? OK, færdig arbejde. Næste gang, du har et problem, kommer du og siger: Jeg har et problem, fortæl mig, hvordan jeg løser det. Jeg siger, at du skal gøre sådan og sådan. Det er OK, det er der nogen, der gør. Tilsyneladende er der mange amerikanere, der tænker sådan og amerikanske forlag. Jeg bryder mig ikke om det.
  2. Jeg vil hellere, hvis jeg kan, fortælle dig om struktur, logik, give dig et overblik, en forståelse for, hvordan et eller andet system virker og fungerer, så du bliver i stand til selv at kunne gennemskue det og selv at kunne løse problemerne. Det er jo også det, vi lærer i europæiske skoler, så vidt jeg ved. Vi lærer i skolen noget generelt, så vi bliver i stand til at tænke selv, tænke abstrakt og senere kan vi bruge vore små grå celler til at finde ud af nogle andre ting.

Vi skal have fat i et program, som kan vise drev, diske, mapper, dokumenter osv. Det kaldes Denne Computer eller Stifinder. Det er egentlig samme program, men det vil jeg vise dig. Jeg klikker på Start knappen og starter Denne Computer. Hvis du af en eller anden grund ikke kan starte Denne Computer, kan du højreklikke Start-knappen og vælge Stifinder på den fremkomne menu.

Jeg vælger at fortsætte med Denne Computer. Dette bliver sikkert en lang og kedelig undervisning i styresystemet Windows, men jeg tror, at hvis du hænger i, så skal du nok lære noget. Jeg klikker på knappen Mapper, så kan vi lidt lette overskue det.

I forhold til programmer som f.eks. tekstbehandling og regneark, så er dette program anderledes. Man laver ikke et bestemt dokument, ej heller skriver eller gemmer man noget. Tidligere kaldte man det et filhåndteringsprogram, og det gør man måske stadig. Programmet viser noget, men samtidig kan man også bruge det til at slette, flytte, kopiere og andre ting. Jeg siger dette for at du ved, hvilket slags program, det drejer sig om.

Næste video i Windows skolen er nr 2


Copyright © 2022-2023 by Michael Maardt. You are on knowware.dkContact

Share