[denne side er en bearbejdet udgave af en del af hæftet Flygt fra Musefælden fra 1997]

Start program med eet tastetryk

Jeg var under Win 3.11 vant til at starte mine mest anvendte programmer med Ctrl+Alt+et bogstav. Ctrl+Alt+W startede Word, Ctrl+Alt+E startede Excel osv. Efter installation af diverse programmer så det ud som om, man skulle igennem Start-knappen (kaldes herefter blot Start) og diverse menuer for at finde programmet. Det gad jeg ikke og havde heller ikke tid til. Jeg åbner og lukker dagligt mange programmer, så jeg ville finde ud af, hvordan jeg hurtigt fik startet mine mest anvendte programmer. De programmer, som jeg måske brugte et par gange om ugen, skulle også være hurtigt tilgængelige, men det var OK, hvis jeg skulle trykke et par taster.

Hvis du er helt nybegynder, er det følgende måske lidt avanceret, men prøv alligevel. Lad os antage, at du vil starte dine yndlingsprogrammer med de før nævnte tastekombinationer: Ctrl+Alt + et bogstav. Du skal vide, hvor programmet er installeret. Et program starter som regel med en fil med efternavn EXE. Som regel findes i samme mappe flere filer med efternavnet EXE, så du må evt. prøve dig frem.

Program på Startmenu

Når du har fundet exe-filen, taster du Shift+F10 og vælger Opret Genvej. Du har nu skabt en genvej til din EXE fil, altså til dit program. En genvej er en lille fil, der peger på en anden fil. Genvejsfilen skabes i samme mappe som EXE-filen.

Windows gemmer de genveje, der optræder på Start og i hele menusystemet, i en mappe, der hedder MENUEN START. Denne mappe befinder sig i din WINDOWS mappe og hedder MENUEN START, altså C:\WINDOWS\MENUEN START

Flyt nu din nyoprettede genvejsfil til \MENUEN START . Tryk Ctrl+Esc for at se din nye startmenu. Hvordan ser din liste nu ud efter at have aktiveret Start?

Du skulle gerne have et ekstra menupunkt over dem, du har været vant til at se. En tynd skille-linie adskiller de nederste fra de øverste. De øverste er dem, du selv laver. Hvis du laver flere, bliver de sorteret alfabetisk. Billedet viser den nederste del af min startmenu. Jeg har over 20 menupunkter i min startmenu, hvilket giver mig let adgang til disse programmer.

næste side


Copyright © 2022-2023 by Michael Maardt. You are on knowware.dkContact

Share