Michael Maardt 2004

En ALT for vigtig tast :-)

Sidst opdateret: [an error occurred while processing this directive]

Tålmodighed og god tid anbefales her!

Bruger du Windows, læser du denne side med en browser. Den venstre Alt har i Windows programmer en meget vigtig funktion, som man desværre ikke umiddelbart kan se. En enkelt tryk på Alt kan ikke ses - ikke ret meget i hvert fald.

Lav flg. lige nu:

Tryk Alt (jeg bruger venstre tommelfinger) og slipper tasten. Dette ene tastetryk har bevirket, at rullegardinsmenuerne er klar. I mange programmer (Word f.eks.) sker tre små ting: Tekstmarkøren forsvinder, musemarkøren bliver til en pil og statuslinien giver en besked.

Tryk igen Alt eller Esc, og du er tilbage i "normal" tilstand. Et museklik gør i øvrigt det samme. Tast igen Alt for at aktivere menuerne

Højre-pil skifter mellem menuerne, og i det øjeblik du trykker ned-pil, folder menuen sig ned. Tryk et understreget bogstav i menuen, hvorved en funktion udføres eller en dialogboks åbnes. Alternativt pil op og ned, indtil det ønskede menupunkt er fundet og tast Enter.

Forfra: Tryk Alt og slip. Tryk ned-pil og derefter højre-pil.

Endnu en gang forfra: Tryk Alt og slip, derefter et understreget bogstav fra en menu, fx F, hvorved menuen Filer ruller ned.

Bemærk forskellen på
1. at holde Alt nede, mens du trykker F og
2. først Alt, slip Alt og derefter et tryk på F. Det sidste er meget lettere.

Alt "toggler", dvs. er en ON/OFF tast. Hvis du trykker Alt og fortryder et sted i processen, trykker du bare Alt igen.

Hvis du kan blindskrift, er dette en fordel i denne forbindelse. Du kigger hele tiden på skærmen, efterhånden som rullegardinsmenuerne kommer frem, aflæser de forskellige understregede bogstaver og taster dig frem.


Copyright © 2022-2023 by Michael Maardt. You are on knowware.dkContact

Share