[denne side er en bearbejdet udgave af en del af hæftet Flygt fra Musefælden fra 1997]

Denne side er måske den eneste af disse mange sider om genvejstaster, som stadig er 'korrekt'

Backup med bat-filer

Jeg har alle forlagets filer i mappen C:\KW og laver sikkerhedskopi til den anden fysiske harddisk (jeg laver også backup til USB memory sticks). Det er sket hele 3 gange i de sidste ca. 10 år, at en hard-disk er crashet, dvs. gået rigtig i stykker. Når noget sådant sker, så kommer der lyde fra hard-disken, som absolut ikke er behagelige. Man er med det samme klar over, at katastrofen enten er tæt på at indtræde, eller også er den allerede indtrådt.

Klog af skade trykker jeg Ctrl+S så ofte, jeg husker det. Jeg kan kun kraftigt anbefale to fysiske harddiske. Det hjælper intet at lave backup til et andet drev, hvis dette drev befinder sig på samme fysiske harddisk !

BAT-fil til backup - filen kunne hedde kopier-D-til-E.bat og gemmes som "ren tekst"

xcopy D:\adata E:\adata /s /d /y /I /H

xcopy D:\home E:\home /s /d /y /I /H

xcopy D:\kw E:\kw /s /d /y /I /H

Forklaring til parametrene:

/S incl. Subdirectories (dvs. undermapper)

/D kun filer, som er nyere (Date)

/R også Read only filer.

/H kopierer også skjulte (Hidden) filer og systemfiler

Denne bat-fil kopierer D:\adata osv. til tilsvarende mapper på drev E: (på den anden fysiske hard-disk). Jeg bruger dette 5-10 gange dagligt.

Selv om der står xcopy i bat-filen, kaldes xcopy32, som er Windows’s udgave af xcopy. xcopy32 klarer lange fil- og mappe-navne, evt. incl. mellemrum.

April 2010: Jeg bruger stadig sådanne bat-filer til at kopiere mellem harddiske på samme computer, mellem computere i netværk og frem og tilbage mellem harddiske og en 500 GB USB disk, som jo koster forbandet lidt i forhold til hvad harddiske kostede omkring år 2.000.


Copyright © 2022-2023 by Michael Maardt. You are on knowware.dkContact

Share