Google: Opret konto, også Gmail

Niveau: 1, Michael Maardt, maj 2010, tid 6:10

Det følgende handler om at oprette en konto hos Google for senere at kunne oprette en konto hos Gmail, Googles tilbud om gratis email. Du kan typisk bearbejde email på to forskellige måder

1 Email på din egen computer med eget emailprogram

Hvis du har en Windows PC og du har installeret Microsofts Office pakke, har du måske email programmet Outlook, men mange Windows versioner har Outlook Express installeret og disse to programmer er blot lille og storebror. Der findes mange andre email programmer, og de minder mere og mere om hinanden.

Jeg vil her lige henvise til en tekst om email opsætning, som jeg skrev i marts 2010. Man skal vide lidt tekniske ting for at kunne sætte sit email program op på egen computer.

2 Email på nettet (webbaseret)

Der er flere klare fordele ved at have en email konto, som kører på nettet. Det er gratis. Det kræver ingen opsætning af tekniske ting og man kan emaile fra en hvilken som helst computer i verden tilsluttet internettet. Jeg kan kun anbefale at have en sådan email adresse. Det behøver jo ikke at være den eneste email adresse, som du har.

Flere firmaer tilbyder en gratis email konto og dermed en gratis emailadresse. Microsoft tilbyder Hotmail, mens Yahoo har Yahoo Mail og Google har Gmail, og der er selvfølgelig også nogle andre. Jeg beskæftiger mig her udelukkende med Gmail, men dog med et kort blik på Yahoo, som jeg brugte i mange år indtil jeg fandt ud af, at jeg meget bedre kunne lide Gmail.

For at få en gratis email konto hos Google skal du først oprette en konto hos Google. Først derefter kan du oprette endnu en konto, denne gang en email konto hos Gmail. Jeg viser det i denne video.

Fordele og ulemper ved 1 og 2

Der er flere fordele ved at have email på egen computer. Man kan navigere meget hurtigere rundt i sit email program, og dermed også finde, læse, besvare, slette og bearbejde sine mails. Tastaturet kan typisk bruges meget mere.

Ulempen er, at du kun kan arbejde med dine emails på din egen computer. Hvis du har en bærbar computer, som du tager med dig, er det måske OK. Det er svært at tage backup, fordi firmaer som f.eks. Microsoft har lavet det rigtig besværligt og meget teknisk at lave backup. Risiko for tyveri af din computer. For at sige det lige ud: Det er noget lort at skifte computer og forsøge at få sine mails, kontaktpersoner osv. med. Jeg har prøvet hos venner. Det er ikke sjovt.

Ved webbaseret email håber vi på, at firmaet overlever, ellers er det hele tabt. Det er besværligt at lave backup til egen computer, kan dog lade sig gøre, men det er ikke for begyndere. Men hvis firmaet overlever, er det dejlig nemt at kunne have adgang til sine mails uanset, hvor i verden man befinder sig.

Ved webbaseret mail er det ikke så let at bearbejde mails, og det har noget at gøre med, hvordan programmer på egen computer kan være mere avancerede end programmer på nettet. Webbaseret mails er langsommere at arbejde med i forhold til mails på egen computer.

Men mit råd er, hvis du kan og vil, at have begge former for mail, evt. at køre synkront, eller måske skal jeg kalde det parallelt. Jeg viser i en anden video, hvordan jeg bearbejder min Gmail konto med Thunderbird på min egen computer.
[Tale slut]

Videoen handler om at oprette en Google konto. Forudsætning er at du har en email adresse. Den bruges til at logge ind på din Google konto. Det er vigtigt, at man i første omgang logger ind på sin Google konto med en eksisterende emailadresse. Jeg modtager til denne email adresse en mail fra Google, som beder mig om at aktivere min konto og for at bekræfte min emailadresse.

Jeg er logget ind, og har mulighed for at oprette en Gmail konto. Jeg udfylder en formular med fornavn, efternavn, ønsket login-navn (brugernavn), et kontrol spørgsmål og svar, som jeg dog ikke viser i videoen. Til sidst skal kontoen verificeres. Jeg vælger at få tilsendt en SMS. Jeg modtager en SMS med koden og indtaster den, og det lykkes mig at oprette en Gmail konto - fortsættelse følger ...

Du er på KnowWare.dkRent drikkevand • 25. Apr. 2017