Gmail nr. 2

Niveau: 1, Michael Maardt, maj 2010, 3:47

Jeg sluttede forrige video med at sende en mail til en af mine andre email adresser. Jeg skriver lidt frem og tilbage.

Jeg skifter fra browseren, hvor min Gmail kører, til mit email program Thunderbird, som jeg bruger til alle mine email konti. Jeg viser min Anders And konto, som har modtaget en email fra Gmail konto, som bliver besvaret og sendt retur. Jeg viser, hvordan Gmail viser mails, ulæste og læste mails.

Hvis man skriver flere gange med samme person, og man bibeholder emnet, viser nogle email programmer disse mails som en 'tråd', dvs. alle emails vises som under-emails under den første mail.

Jeg viser en specialitet hos Gmail, nemlig begrebet stjernemarkeret email, som gør det let at finde bestemte mails, man gerne let vil kunne finde. Vi har i mange år været vant til, at email programmer arbejdede med faste foldere/mapper, som vi kender det fra Windows, filer og mapper.

Gmail arbejder IKKE med mapper, men har indført etiketter (eng. labels), og det havde jeg noget svært ved i starten at vænne mig til. Det er mere flydende i forhold til de statiske mapper. Jeg viser kort, hvordan man kan stjernemarkere en mail, og hvordan man ved blot at klikke kan skifte status, hvilket fører til begrebet etiketter, som beskrives i næste video.

Du er på KnowWare.dkRent drikkevand • 25. Apr. 2017