Michael Maardt 2004

Thunderbird og Gmail synkront via IMAP

Michael Maardt

I mere end et år har jeg kørt min Gmail-konto synkront, dvs. at jeg kan både bruge programmet Thunderbird lokalt på min egen computer og Gmail via en browser fra en hvilken som helst internet-opkoblet computer i verden.

I Gmail, Indstillinger, Videresendelse og IMAP/POP har jeg aktiveret IMAP, hvilket betyder at et program som f.eks. Thunderbird tillades adgang til min Gmail konto, og i Thunderbird har jeg sat indstillinger som det anvises hos Gmail (klik Konfigurationsvejledning og find dit email program).

I dag fandt jeg ud af, at Thunderbird optog flere GB på min harddisk. Jeg blev tvunget til at nærlæse mine indstillinger i Thunderbird og forstå, hvad der egentlig skete. Jeg havde en længere diskussion i det danske forum for Mozilla Thunderbird, som du måske kan få noget ud af at læse, men det vigtigste var, at der desværre er en fejl i nedenstående dialogbox. Når jeg har fravalgt "Behold denne kontos meddelelser på denne computer", så burde mulighederne ved Diskplads nedenunder blive gjorte umulige at vælge.

Kontoindstillinger, Synkronisering & Lager:

Jeg havde i lang tid valgt "Behold denne kontos meddelelser på denne computer", hvilket giver den meget lille fordel, at en mail vises 3/100 sek hurtigere ;-) alt afhængig af din internetforbindelse. Men det betød altså, at jeg havde ophobet mange GB på min harddisk og endda på C: og det brød jeg mig ikke om.

Jeg fandt også ud af, at Thunderbird havde efterladt nogle meget store filer i en mappe, som hedder noget med "roaming". Der var for 13.05.2010 to filer, een der hed "Inbox" og een fil, der hed "Alle emails". Det kan skyldes, at jeg har skiftet sprog i Thunderbird den dato, jeg ved det ikke, men i samme mappe lå tilsvarende filer for dags dato, altså den aktuelle dato i dag.

Jeg slettede filerne fra 13.05.2010 og sparede ca. 1GB for de to filer.

Du er på KnowWare.dkRent drikkevand • 25. Apr. 2017